"Álom-tábor" a Bükkben, 2024. július 24-28.

Az alábbi információk a MagyarTudás 2024-es évi nyár bükki energiatáborának részleteit tartalmazza. A tábor az alvás - álom, álmodás - ébrenlét tudati összefüggéseinek több oldalú ismeretéből fakadó speciális gyakorlati energetikai lehetőségeit veszi számba, élményszerű megéléssel. Helye csendes erdei környezetben, a lakott területeken kívül található, kiváló feltöltődési, regenerálódási lehetőségekkel.


A tábor helye Bükkszentkereszt mellett a Fehérkőlápai túristaház. Az egyedülálló pihenési, feltöltődési lehetőségekkel rendelkező, minden igényt kielégítő hely 2022-ben az "Év túristaháza" címet nyerte el, benne földszinti és tetőtéri 2-3-4 ágyas szobák találhatók, mindegyik saját fürdőszobával, WC-vel rendelkezik. Információk fb: itt és itt. GPS: 48.091694, 20.633222. a hely térképen

 


❖ ❖ ❖ ❖ ❖


Az alvás folyamatai és az álmodás egyike az emberi élet talán legnagyobb talányainak! Egyrészt azért, mert a napi életünk durván 30%-ban, átlag 6-8 órában történik, akkor, amikor testünk folyamatai nem a fizikai tudatunk ellenőrzése által léteznek. Ugyanakkor ez a test és a lélek regenerálódásának (a kimerült életerő pótlásának) az időszaka is, amelyet egy sajátos öntudatlan állapotban megélünk, de - teljesen egyetértve Rudolf Steiner megállapításával - valódi működési mechanizmusát egyáltalában nem értjük, az rejtve van a jelenlegi Emberiség elől.

Az "álom", az "álmodás" esetében pedig legalább ekkora talánnyal állunk szemben. Az álmodást közbülső állapotnak tekinthetjük az ébrenlét és az alvás között. Az álom élményeit össze-vissza kavargó, hullámzó képek világának látjuk. Ez a kaotikus képvilág azonban szabályokat és törvényeket rejt magában.

Az ember áloméletében megszabadul éber tudatának törvényeitől, amelyek őt az érzékek észleléséhez és a józan ítéletalkotás szabályaihoz kötik ... és mégis az álomban él ... Mert van valami benne azokból a titokzatos törvényekből, amelyeket sejtelmeinkben varázslatosaknak és vonzónak érzünk és amelyek mélyebb okai annak, hogy a fantázia szép játékát - a művészi átélés alapját - mindig szívesen hasonlítjuk az "álmodás"-hoz ...

Életünknek ezt a területét évezredek óta a legkülönbözőbb módszerekkel vizsgálják, nem alaptalanul remélve, hogy közelebb kerülhetünk az emberi Lélek és tudat működésének megismeréséhez. Ugyanakkor - és talán ezért - egyike azon kivételes területeknek, ahol a korszerű tudomány vizsgálati lehetőségei és az ősi ismeretek mély bölcsessége találkozhat! Egyfelől tudjuk, hogy a keleti filozófiáknak, különösen a tibeti buddhizmus mély belső tanításainak egyike az álom ill. a tudatos álom ismerete. Korunkban pedig az orvostudomány és a pszichológia - különösen a tudatalatti vizsgálata - tekinti az álmot és az álom jelenségét az emberi tudat megismerése fontos területének.

Ebben a táborban sok szó fog esni minderről és a középpontban lesz az a gyakrolati ismeret, amelynek a segítségével az illékony álomképeket és -élményeket a legkevesebb torzulással próbáljuk "megfogni", segítségül hívva a képrajzolás, a mese világát, a hangok lehetőségeit és a tibeti szemléletvilágot a mélyebb megismerésben.

Az előadásokat, gyakorlatokat napi séták egészítik ki az oxigéndús levegőjű erdőkben, megismerünk tiszta vízű forrásokat és a nagyközönség által nem ismert nagy energiájú gyógyító helyeket is. A példásan felszerelt szálláshelyen tejes ellátás, napi 3x-i étkezéssel várja a töltekezni vágyókat .

Szóval, ha össze akarnám foglalni, akkor azt mondhatom: aki nem tud aludni, felkel hajnalban annak ITT A HELYE ... - aki tud aludni annak is ITT A HELYE!!  

Várunk mindenkit szeretettel!!!

 A tábor napirendje és tervezett programja itt látható:A tábor gyakorlati tudnivalóiról itt vannak fontos információk:... és amiről NEM lesz szó a táborban ...   

 Néhány gondolat a táborra való ráhangolódásra ...

... hallunk olyan beszámolókat vagy olvashatunk leírásokat olyan állapotokról, ahol az ember nem tudja, hogy hol a határa az álmodásnak, az álomszerű állapotoknak, a történések álomszerű megélésének ... talán ebbe a körbe tartozhat az általam Pilisszentkereszten történt hajnali történés.
Itt olvasható! (A leírás a Tájradiesztézia Adatbázis mérőtársaimnak szánt belső anyag.)

... egy másik hasonló megélés a majki kamalduli Remeteség felújítás előtti idejéből.
Itt olvasható! (Nemcsak mérőtársaimnak!)